pondělí 1. října 2007

Pirates: Battle for the Carribean

Při mém brouzdání po internetu jsem narazil na dobrou arkádovou oddechovou hru s názvem Pirates: Battle for the Carribean. Princip je velmi jednoduchý. Máte malou ostrovní pevnost uprostřed moře. Oceán kolem vás se hemží nepřátelskými loděmi. Vaše pevnost je naštěstí vybavena účinným dělem, které neslouží k ničemu jinému, než k ničení oněch lodí.

Ve hře jsou dispozici dvě kampaně, jedna za piráty, jedna za Angličany. Obě kampaně se v zásadě neliší, pouze jednou po moři plují modré lodě (britské) a vy bráníte pirátskou pevnost, podruhé naopak. Každá kampaň je rozdělena na tři mise a každá mise ještě dále na kola. V podstatě jsou zde tři druhy úkolů - přežij stanovený čas, znič nepřátelské lodě a poslední - chraň spojenecký konvoj lodí.

Po každém kole v misi je možné koupit si na svou pevnost určité vylepšení, například štít, rychlejší nabíjení děla či větší účinnost dělových koulí. Podle obtížnosti mise máte v jednotlivých kolech také určen počet slotů na vylepšování. V první misi jsou to pouze 3 sloty, v dalších více. Jednotlivé upgrady se kupují samozřejmě za peníze. Ty vyděláte vítězstvím v jednotlivých kolech.

Mimo kampaně je zde ještě mód, ve kterém jde o to vydržet nepřátelské útoky co nejdéle, za což je hráč také odměněn zlatem.

Hra je freeware. Je velice zábavná a dá se u ní dobře odreagovat. Odkaz na stažení:

www.gametop.com/download...

P.S.: I nepřátelské dělové koule letící na vaši pevnost se dají sestřelit ;)

Žádné komentáře: